Layer 1


Masterclass leiderschap
Out of control

met prof. dr. Bas Kodden


Audits op groen, maar toch out-of-control

In veel organisaties gelden strakke protocollen, richtlijnen en regels met als doel om 'in-control' te zijn'. Maar het handhaven van deze structuren kost tijd, geld en energie. Ook zijn ze niet bevorderlijk voor innovatie en voelen professionals zich erdoor beperkt. Kortom: de audits staan op groen maar het menselijk kapitaal en de resultaten op rood. Dat kan niet de bedoeling zijn. Wat te doen?

Uit onderzoek blijkt dat effectieve leidinggevenden rebels (non-conformistisch) gedrag ten gunste van de organisatie stimuleren. Denk aan tegenspraak, originaliteit, experimenten, innovatie en improvisatie. Juist door de controle los te koppelen van hiërarchie en regels, en de controle over te geven aan professionals, komen organisaties weer 'in-control'. Maar hoe doe je dat? Hoe creëer je meer regelruimte zonder de controle te verliezen? En hoe neem je collega-leidinggevenden succesvol mee in deze beweging?

Prof. dr. Bas Kodden (hoogleraar aan Nyenrode Business Universiteit) is een van de meest gevraagde sprekers over leiderschap. In deze besloten masterclass neemt hij ons mee in de vraag: 'Hoe blijf je als organisatie in-control door de controle juist los te laten... en welke factoren spelen hierbij een cruciale rol?'

Paul van Heeringen (specialist strategiegericht leiderschap bij IMPACT on the Job) sluit hierop aan met een inspirerende presentatie over misschien wel één van de belangrijkste tools om strategie, cultuur en gedrag positief te beïnvloeden: cascadering van leiderschap.

Duurzaam presteren draait om professionals die hun talenten optimaal inzetten door gebruik te maken van hun originaliteit, zelfeffectiviteit en bevlogenheid. Pak dit slim aan 'and the score will take care of itself.'
(prof. dr. Bas Kodden)

Na iedere presentatie heb je samen met je team gelegenheid om, o.b.v. van een aantal triggerende vragen, de aangereikte kennis te vertalen naar jullie eigen praktijk.

"By adopting the right strategies, leaders can fight their own and their employees’ tendency to conform when that would hurt the company’s interests."
(Prof. Francesca Gino)

Wat je kunt verwachten

 • Locatie: het spectaculaire AFAS Experience Center in Leusden.
 • 13:00-13:30 Ontvangst met een easy-to-eat broodje.
 • 13:30-14:15 Masterclass 'Out of control' door prof. dr. Bas Kodden.
 • 14:15-15:30 Vertalen masterclass naar eigen praktijk.
 • 15:30-16:00 Presentatie 'Cascaderen van leiderschap' door Paul van Heeringen.
 • 16:00-17:05 Vertalen presentatie naar eigen praktijk.
 • 17:05-17:30 Delen meest opvallende inzichten en afsluiting.
 • 17:30-19:00 Drie-gangen diner du chef.

Praktisch

 • Dit event, voor directie- en managementteams, is op invite only.
 • Ben je geïnteresseerd? Laat het weten via onderstaande button (opent mail). (Uitgangspunt is dat je als DT/MT bent verbonden aan een organisatie met >250 medewerkers.)
 • Per masterclass worden 4 DT/MT's uitgenodigd. Deze opzet geeft ruimte voor aandacht en interactie.
 • Pricing: € 3.750 exclusief btw per deelnemend DT/MT. Per team zijn er maximaal 10 seats beschikbaar.
 • Locatie: Het spectaculaire AFAS Experience Center, Inspiratielaan 3, Leusden.
 • Indien van toepassing nodigen je graag uit voor deelname op één van deze data:
  • Dinsdagmiddag 4 april 2023 (Uitverkocht)
  • Dinsdagmiddag 9 mei 2023 (Uitverkocht)
  • Dinsdagmiddag 6 juni 2023 (Beperkt beschikbaar)

VERSNELD VAN STRATEGIE NAAR PRAKTIJK
KLANTGERICHTE SAMENWERKING
ENERGIE EN WERKPLEZIER
BLIJVEND RESULTAAT


Over IMPACT on the Job


Wij zijn specialist in het on-the-job ontwikkelen van leiderschap en high performing (leiderschaps)teams. Teams die vol energie en spirit zelf leiding nemen en hun kwaliteiten optimaal inzetten. Die samen vol trots een fles champagne opentrekken omdat ze lekker werken én hun strategische doelen halen. Hiervan weten te genieten, herstellen en zichzelf blijven verbeteren. Samen de strategie in praktijk écht laten werken met energie en blijvend resultaat. Dit is ons vak, onze passie!Algemene Voorwaarden en btw

Het is saai, maar toch, de kleine lettertjes horen erbij.

Daarom is het goed om te weten dat de Algemene Voorwaarden van IMPACT on the Job van toepassing zijn op dit aanbod. Je leest ze achter deze link.

De bedragen in dit aanbod zijn exclusief 21% btw.