Masterclass leiderschap
Out of Control

met prof. dr. Bas Kodden


Audits op groen, maar toch out-of-control

In veel organisaties gelden strakke protocollen, richtlijnen en regels met als doel om 'in-control' te zijn'. Maar het handhaven van deze structuren kost tijd, geld en energie. Ook zijn ze niet bevorderlijk voor innovatie en voelen professionals zich erdoor beperkt. Kortom: de audits staan op groen maar het menselijk kapitaal en de resultaten op rood. Dat kan niet de bedoeling zijn. Wat te doen?

Uit onderzoek blijkt dat effectieve leidinggevenden rebels (non-conformistisch) gedrag ten gunste van de organisatie stimuleren. Denk aan tegenspraak, originaliteit, experimenten, innovatie en improvisatie. Juist door de controle los te koppelen van hiërarchie en regels, en de controle over te geven aan professionals, komen organisaties weer 'in-control'. Maar hoe doe je dat? Hoe creëer je meer regelruimte zonder de controle te verliezen?

Sprekers

Paul van Heeringen, specialist strategie en leiderschap bij IMPACT on the Job, zet leiderschapsteams graag aan het nadenken over de cascadering van leiderschap. Dit is misschien wel één van de belangrijkste tools om strategie, cultuur en gedrag positief te beïnvloeden.

Prof. dr. Bas Kodden, hoogleraar aan Nyenrode Business Universiteit, is een van de meest gevraagde sprekers over leiderschap. In deze besloten masterclass neemt hij ons mee in de vraag: 'Hoe blijf je als organisatie in-control door de controle juist los te laten... en welke factoren spelen hierbij een cruciale rol?'

Tijdens de masterclass vertaal je samen met je collega's de opgedane inzichten naar jullie eigen praktijk.

Programma

 • 13:00-13:30 Ontvangst met een easy-to-eat lunch.
 • 13:30-14:00 Masterclass 'Out of Control' deel 1 door Paul van Heeringen.
 • 14:00-14:45 Vertalen masterclass naar eigen praktijk.
 • 14:45-16:30 Masterclass 'Out of Control' deel 2 door prof. dr. Bas Kodden.
 • 16:30-17:00 Vertalen masterclass naar eigen praktijk.
 • 17:00-17:30 Verdiepende vraag & antwoord-sessie met prof. dr. Bas Kodden.
 • 17:30-19:00 Drie-gangen diner du chef.

Locatie: het spectaculaire AFAS Experience Center in Leusden (zie onderstaande visual).

Duurzaam presteren draait om professionals die hun talenten optimaal inzetten door gebruik te maken van hun originaliteit, zelfeffectiviteit en bevlogenheid. Pak dit slim aan 'and the score will take care of itself.'
(prof. dr. Bas Kodden)

Praktisch

 • Dit event, voor directie- en managementteams, is op invite only.
 • Per masterclass worden 4 DT/MT's uitgenodigd. Deze opzet geeft ruimte voor aandacht en interactie.
 • Pricing: € 3.750 exclusief btw per deelnemend DT/MT. Per team zijn er maximaal 8 seats beschikbaar.
 • Indien van toepassing nodigen je graag uit voor deelname op één van deze data:
  • Dinsdagmiddag 12 september 2023 (Uitverkocht)
  • Dinsdagmiddag 21 november 2023 (Beperkt beschikbaar)

Ben je geïnteresseerd? Laat het weten via onderstaande button (opent mail). Uitgangspunt is dat je als DT/MT bent verbonden aan een organisatie met >150 medewerkers.

VERSNELD VAN AMBITIE NAAR RESULTAAT DOOR...
STRATEGISCHE KEUZES EN ALIGNMENT
CASCADERING VAN LEIDERSCHAP
HIGH PERFORMING TEAMS
FOCUS OP DOEN


Over IMPACT on the Job


Wij zijn specialist in het on-the-job ontwikkelen van leiderschap en high performing (leiderschaps)teams. Teams die vol energie en spirit zelf leiding nemen en hun kwaliteiten optimaal inzetten. Die samen vol trots een fles champagne opentrekken omdat ze lekker werken én hun strategische doelen halen. Hiervan weten te genieten, herstellen en zichzelf blijven verbeteren. Samen de strategie in praktijk écht laten werken met energie en blijvend resultaat. Dit is ons vak, onze passie!Algemene Voorwaarden en btw

Het is saai, maar toch, de kleine lettertjes horen erbij.

Daarom is het goed om te weten dat de Algemene Voorwaarden van IMPACT on the Job van toepassing zijn op dit aanbod. Je leest ze achter deze link.

De bedragen in dit aanbod zijn exclusief 21% btw.