QuickScan en gerichte TeamCoaching

"Samen nog beter worden, juist nu"

Investeer in je team. Juist nu!

Je team werkt vooral thuis en kijkt ernaar uit elkaar weer op het werk te ontmoeten. Het is natuurlijk fijn en hard nodig om elkaar eindelijk weer eens ‘live’ te zien. Dat kan echter nog niet of slechts gedeeltelijk. Bereid je daarom voor op een rommelige en onzekere tijd, waarin het best lastig blijft om met je team koers te houden, verbonden te blijven en jullie (interne) klanten te bedienen.  

Welke van deze signalen herken jij bij jezelf of in je team?

 • Door langdurig thuiswerken voelen we ons minder verbonden
 • Ik twijfel of iedereen zich durft te uiten over hoe het er echt mee gaat
 • We zijn als team minder op de klant gericht dan normaal
 • De energie in het team loopt er langzaam uit
 • Ik moet als leidinggevende nog meer dan anders de kar trekken
 • We zijn met elkaar minder scherp op voortgang en resultaat.
 • Als je deze signalen herkent, pak ze dan direct aan. Daarmee voorkom je dat de TeamSpirit en de TeamPrestaties er langdurig onder lijden. En doordat je op afstand werkt, blijven meer zaken die spelen onder jouw radar. Hoe vaak je ook belt en ‘teamt,’ je pikt signalen minder goed op. Daarom is het belangrijk om juist nu extra aandacht aan je team te geven. Maar hoe doe je dat op afstand?

  Natuurlijk kun je als leidinggevende veel zelf, maar jij bevindt je ook op onbekend terrein. Een coach geeft jou en je team tijdelijk de extra steun die je team nu even nodig heeft om het teamgevoel te optimaliseren en samen topprestaties neer te zetten. Iemand die onafhankelijk is, geen onderdeel uitmaakt van jouw ‘systeem’ en weet hoe topteams werken. Ook in crisistijd. Iemand die jou en je team met deze kennis helpt om de situatie vanaf een afstand te bekijken door de rol van een deskundige en kritische vriend in te vullen.

  Bij IMPACT on the Job geloven we in de kracht van TeamSpirit en TeamPrestaties. Deze combinatie maakt van elk team een topteam. Daar ligt de focus van onze coaching. We nemen de kennis en ervaring van andere topteams mee in onze coaching. En creëren een veilige en open sfeer. Daardoor komt wat het team nodig heeft om de volgende stappen te zetten boven tafel.

  +

  Wat levert TeamCoaching op?

 • Je krijgt snel inzicht in wat er in het team speelt, ook wat nu onder de radar blijft
 • Je hebt meer focus, ritme en flow, met de klant in het vizier
 • Je gaat (weer) voor elkaar door het vuur
 • Je benut elkaars kwaliteiten beter, waardoor synergie ontstaat
 • Je bent met elkaar, ook op afstand, met de juiste dingen bezig
 • Je hebt blije (interne) klanten, maximale output en impact
 • En nieuwe perspectieven op verbeter- en groeimogelijkheden
 • Oké, maar hoe werkt dit dan?

  Stap 1. Elk teamlid vult de QuickScan Teams In Crisistijd in

  Uit onderzoek blijkt dat topteams in het bedrijfsleven en in de sportwereld 10 succesroutines toepassen om de TeamPrestaties en TeamSpirit hoog te houden. De QuickScan Teams In Crisistijd geeft direct inzicht in welke routines jullie goed beheersen en welke extra aandacht nodig hebben. Je kunt de QuickScan tijdelijk gratis downloaden via deze link.

  Stap 2. De diepte in tijdens een Online TeamSessie

  De uitkomsten van de QuickScan bespreek je samen met je team onder begeleiding van een teamcoach van IMPACT on the Job. Hiervoor gebruiken we een handige video-applicatie. De ervaring leert dat de meeste online-teamcoachgesprekken zo'n 1,5 tot 2 uur duren. De doelen van deze Online TeamSessie zijn:

 • Met elkaar helder krijgen wat er in het team leeft
 • Versterken van het wij-zijn-een-bevlogen-topteamgevoel
 • Aanwakkeren van een positieve, toekomstgerichte teamhouding
 • Duidelijkheid creëren over de (team)prestaties en (nieuwe) prioriteiten
 • Achterhalen wat nodig is om succesvol te zijn, met de klant in het vizier
 • Focus door heldere afspraken over wie wat gaat doen na deze sessie.
 • Stap 3. De kracht van herhaling in een 2e Online TeamSessie

  Het vasthouden en verbeteren van nieuwe inzichten en vaardigheden vraagt om herhaling. Daarom heeft het team na 3 á 4 weken een 2e Online TeamSessie. De QuickScan wordt dan opnieuw ingezet, zodat de voortgang van het team zichtbaar wordt. Zijn er nieuwe zaken, waaraan we aandacht willen geven? Wat is er veranderd na onze vorige teamsessie? Welk positief effect heeft dat? Wat is (nog) niet gelukt en wat is de oorzaak? En welke nieuwe afspraken maak je met elkaar?

  Stap 4. Online LeiderschapsCoaching

  Als leidinggevende wordt er veel van je gevraagd. Zet ons daarom in als je onafhankelijke sparring partner. We helpen je om patronen binnen je team te analyseren en de juiste interventie te kiezen. Je hebt ons 3 maanden achter de hand als sparring partner. Drie calls plannen we in. Vaker sparren? Geen probleem!

  Online TeamSessies verbinden en maken teampatronen zichtbaar.

  Ons aanbod

  Teamontwikkeling op abonnementsbasis

  Succesvolle teamontwikkeling is geen rechte lijn van A naar B. Daarom zijn onze diensten vormgegeven in abonnementen met een looptijd van 3 tot 6 maanden. Dit geeft teams de gelegenheid om succesvolle teamroutines te ontwikkelen op de werkvloer én in te slijten. De doorlooptijd van bovenstaande aanpak is 3 maanden. Onderstaand tref je het investeringsoverzicht aan inclusief voorbereiding, communicatietips, hosting conference-call en nabespreking.

  Tot slot

  Wil je snel met je team aan de slag? Mail dan naar info@impactonthejob.nl of bel met ons via 085-1300540.

  Hartelijke groet,
  Team IMPACT on the Job

  #TEAMUP
  #KEEPPUSHING
  #NEVERSTOPLEARNING
  #ENJOYEVERYDAY
  #LETSGO

  Maak kennis met IMPACT on the Job

  Over IMPACT on the Job

  Teams leren als bevlogen topteam te presteren. Dat is ons doel.

  Onze aanpak is gebaseerd op het onderzoek naar de succesroutines van duurzaam presterende top(sport)teams en -organisaties. Het draait daarbij altijd om de combinatie TeamSpirit, TeamPrestaties en Leiderschap.

  Succesvolle teamontwikkeling is geen rechte lijn van A naar B. Het is kennis in de praktijk brengen door met elkaar aan de slag te gaan. Alleen door te experimenteren, te vallen en op te staan, door te zetten, kleine en grote successen te vieren en dit alles te herhalen creëer je routines. Wij zijn minimaal 3 maanden betrokken, zodat jouw team maximaal de kans krijgt om succesvolle gedragsroutines op de werkvloer te ontwikkelen, ze in te slijten en te verbeteren. Zo worden en blijven jullie een topteam, ongeacht de situatie of uitdaging.


  Contactgegevens

  Contactgegevens

  085-1300540 | info@impactonthejob.nl


  De kleine lettertjes

  Algemene Voorwaarden en btw

  Het is saai, maar toch, de kleine lettertjes horen erbij.

  Daarom is het goed om te weten dat de Algemene Voorwaarden van IMPACT on the Job van toepassing zijn op dit aanbod. Je leest ze achter deze link.

  De bedragen in dit aanbod zijn exclusief 21% btw.