TeamCoaching Communicatie (DISC)

"Ik begrijp nu waar de irritaties vandaan komen. Daardoor werken we prettiger samen."

Communicatie online is best lastig

Communiceren is een van de grootste uitdagingen van elk team. Je hebt immers te maken met andermans persoonlijkheid, communicatiestijl en gedrag. De een zoekt de verbinding, terwijl de ander doorpakken wil of juist structuur zoekt in het gesprek. Als je elkaars voorkeur niet kent, ontstaan er gemakkelijk communicatie- problemen, werk je langs elkaar heen, zit je op elkaar te wachten of doe je niet wat de ander van je verwacht. Dat werkt irritatie in de hand en dat voorkom jij graag.

Online communiceren geeft bovendien een extra uitdaging, doordat je (nog meer) signalen mist. Daarom liggen onbegrip en misverstanden meer dan ooit op de loer. Met alle gevolgen van dien.

Zeg of denk jij dit vaker dan je wilt?

 • Ik begrijp niet, waarom ik met de ene collega fijn samenwerk en met de andere vaak bots
 • Ik mis structuur en overzicht, omdat de onderwerpen in de online vergadering alle kanten opvliegen
 • Ik stoor me (nog meer) aan bepaald gedrag van teamleden nu we veel online communiceren
 • Collega’s die precies denken te weten, waarom iets niet gaat werken, vreten al mijn energie
 • Ik erger me rot aan teamleden, die alleen maar over werk praten en nooit eens vragen hoe het gaat
 • Ik heb moeite met de tijd die verloren gaat aan ditjes en datjes, terwijl we nog zoveel inhoudelijks te bespreken hebben
 • Ik merk dat het voor bepaalde mensen lastig is om de gemaakte afspraken na te komen.
 • Komt iets van het bovenstaande jou bekend voor? Dan is er werk aan de winkel om uit-de-hand-lopende conflicten, een snijdende sfeer en verminderde prestaties te voorkomen.

  Jij kunt hier zelfs zo’n draai aan geven, dat het team topprestaties levert. Ja, ook in deze tijd. Hoe? Het begint bij elkaars communicatievoorkeur leren kennen.

  +

  Effectief communiceren met DISC

  Bevlogen teams die de TeamSpirit en de TeamPrestaties hoog weten te houden, kennen de verschillende gedrags- en communicatiestijlen van hun teamleden. Ook zijn ze in staat om, vanuit een gezamenlijke taal en meer begrip voor elkaar, misverstanden te voorkomen. Of deze snel op te lossen.

  Deze topteams kennen elkaars communicatiestijl, bij voorbeeld door de DISC communicatie- en gedragsstijlanalyse. DISC is een praktische en veelgebruikte methodiek om inzicht te krijgen en effectief in te zetten.  DISC-Sessies geven energie en een dieper begrip voor elkaar.

  Wat DISC oplevert

 • Je (h)erkent je eigen en elkaars gedragsvoorkeuren
 • Je hebt minder irritatie en stress, doordat je elkaar begrijpt
 • Feedback geven en ontvangen is gemakkelijker
 • De onderlinge communicatie verloopt prettig en effectief
 • Je werkt beter samen als team en het effect zie je terug in de prestaties.
 • DISC in praktijk brengen

  De looptijd dit programma is 3 maanden. Onderstaand tref je de 3 onderdelen aan waaruit het programma. Dit programma is geschikt voor teams van maximaal 15 personen.


  Deel 1.

  Online gesprekken met individuele teamleden

  Ieder teamlid maakt van tevoren online een persoonlijke DISC-analyse. De uitkomsten ervan bespreken we tijdens een persoonlijke call. Deze een-op-een gesprekken duren ongeveer een halfuur. Het gesprek is individueel om een gevoel van veiligheid te scheppen, zodat meer begrip ontstaat over de eigen communicatievoorkeur.


  Deel 2.

  1e online TeamSessie Communicatiestijlen

 • De online TeamSessie start met een interactieve workshop over de DISC-stijlen. Dit stimuleert het begrip. Er wordt vaak veel gelachen, omdat mensen zichzelf herkennen en hun eigen valkuilen erkennen in de voorbeelden
 • Daarna bespreken we opvallende zaken uit de DISC-analyses en onderzoeken we wat al goed gaat en hoe je samen de onderlinge communicatie verbetert
 • We sluiten af met het maken van praktische afspraken om ‘on the job’ en dus op de werkvloer mee aan de slag te gaan. Deze TeamSessie duurt ongeveer 3 uur.

 • Deel 3.

  2e online TeamSessie Communicatiestijlen

  Het ontwikkelen van nieuw gedrag gaat met vallen en opstaan. En voortschrijdend inzicht. Daarom hebben we na 4 weken een tweede online TeamSessie. We bespreken de ervaringen, delen inzichten, vieren successen, leren van wat niet goed ging en maken nieuwe afspraken. De teamcoach zorgt hierbij voor verdieping en nieuwe inzichten. Ook deze TeamSessie duurt ongeveer 3 uur.


  Optioneel: Onbeperkte online LeiderschapsCoaching

  Als leidinggevende wordt er veel van je gevraagd. Zet ons in als jouw onafhankelijke sparringpartner! We helpen je om patronen bij jezelf en binnen je team te analyseren en te doorbreken, zijn je kritische vriend bij businessvraagstukken en we helpen je de juiste keuzes maken, zelf in actie te komen en je teamleden in beweging te krijgen. We plannen 3 calls. En wil jij vaker sparren? Geen probleem!

  Tot slot

  Wil je de communicatie binnen je team verbeteren? Mail dan naar info@impactonthejob.nl of bel met ons via 085-1300540.

  Hartelijke groet,
  Team IMPACT on the Job  #TEAMUP
  #KEEPPUSHING
  #NEVERSTOPLEARNING
  #ENJOYEVERYDAY
  #LETSGO

  Maak kennis met IMPACT on the Job

  Over IMPACT on the Job

  Teams leren als bevlogen topteam te presteren. Dat is ons doel.

  Onze aanpak is gebaseerd op het onderzoek naar de succesroutines van duurzaam presterende top(sport)teams en -organisaties. Het draait daarbij altijd om de combinatie TeamSpirit, TeamPrestaties en Leiderschap.

  Succesvolle teamontwikkeling is geen rechte lijn van A naar B. Het is kennis in de praktijk brengen door met elkaar aan de slag te gaan. Alleen door te experimenteren, te vallen en op te staan, door te zetten, kleine en grote successen te vieren en dit alles te herhalen creëer je routines. Wij zijn minimaal 3 maanden betrokken, zodat jouw team maximaal de kans krijgt om succesvolle gedragsroutines op de werkvloer te ontwikkelen, ze in te slijten en te verbeteren. Zo worden en blijven jullie een topteam, ongeacht de situatie of uitdaging.


  Contactgegevens

  Contactgegevens

  085-1300540 | info@impactonthejob.nl


  De kleine lettertjes

  Algemene Voorwaarden en btw

  Het is saai, maar toch, de kleine lettertjes horen erbij.

  Daarom is het goed om te weten dat de Algemene Voorwaarden van IMPACT on the Job van toepassing zijn op dit aanbod. Je leest ze achter deze link.

  De bedragen in dit aanbod zijn exclusief 21% btw.